Waar worden de usability testen van Usably uitgevoerd? Usably doopt het Launch Cafe in Groningen om tot een professioneel usability lab. Zo heeft het usability lab een centraal gelegen locatie die goed bereikbaar is voor de testpersonen. Voor de onderzoeksdag wordt in het Launch Café het lab gereserveerd en uitgerust met alle benodigde faciliteiten. Zo ontstaat een flexibel, centraal gelegen testlab met lage kosten. Benieuwd naar het interieur? Bekijk het via Google Maps.

Het usability lab tijdens het onderzoek. Links zit de testpersoon die de testopdrachten uitvoert.  Rechts zit de testbegeleider die kan meekijken op het scherm van de testpersoon en het proces verder begeleid.

Usably maakt gebruik van het professionele usability softwarepakket Morae. Hiermee worden de sessies met de testpersonen opgenomen en de testpersonen krijgen de opdrachten van het onderzoek ook te zien op hun beeldscherm. De opname van het beeldscherm wordt gecombineerd met een opname van de testpersoon zelf. Hiervoor gebruikt Usably de beste webcam die er op dit moment is, de Logitech C920. Tezamen zorgt dit voor de hoogst mogelijk kwaliteit van de video’s van het onderzoek.

Usability lab op locatie?

Het kan om meerdere redenen noodzakelijk zijn om het usability lab op een andere locatie op te stellen. Bijvoorbeeld als de testpersonen allemaal uit de provincie Utrecht moeten komen. Door de flexibele opstelling is het uitvoeren van een usability test op locatie mogelijk. Neem contact op en wij vertellen u er graag meer over.

Waarom geen vast usability lab?

Usably heeft een bewuste keuze gemaakt om niet te werken met een vast usability lab. De vaste kosten voor een goed bereikbaar pand op een A-locatie zijn hoog.  Daarom is gekozen voor een flexibel pand dat alleen gereserveerd wordt wanneer er een usability test wordt uitgevoerd. Zo houden we de kosten voor zo laag mogelijk en dat ziet u terug in onze tarieven.