Kan uw organisatie veel geld verdienen of kosten besparen als bezoekers minder snel afhaken op uw website? In dat geval is usability onderzoek voor u een waardevolle methode om een betere website te creëren. De missie van Usably is om deze waardevolle onderzoeksmethode voor iedere organisatie bereikbaar en betaalbaar te maken. Dat doen wij als volgt:

Rapportages met concrete oplossingen

Iedere usability test levert veel inzichten op. Usably rapporteert niet alleen de gevonden usability problemen, maar komt ook met concrete oplossingen. Onze rapportages zijn beknopt en het oplossen van de gevonden usabilityproblemen staat centraal. Daarom bevatten onze rapportages veel visuele voorbeelden en suggesties voor redesigns, zodat u snel aan de slag kunt om uw website gebruiksvriendelijker te maken. En dat heeft Usably  al voor ruim 30 klanten en meer dan 100 verschillende websites mogen doen!

Geen onnodige kosten

Vraagt u zich ook wel eens af waarom veel bedrijven soms wel €10.000 euro of meer in rekening brengen voor het uitvoeren van usability onderzoek? Het antwoord is simpel: te veel onnodige (vaste) kosten. Usably investeert niet in dure accountmanagers of een vast (grachten)pand. Alles is flexibel ingericht waardoor Usably in staat tegen veel scherpere tarieven te opereren dan de “grote jongens”, zonder aan kwaliteit in te leveren. Zo gebruiken we flexibele usability labs die we overal kunnen inzetten, inclusief uw eigen organisatie.

Onze tarieven

De richtprijs voor een usability onderzoek op 1 van onze locaties is €2.499 ex BTW en bevat de volgende activiteiten:

Voorbereiding
Hieronder valt het samenstellen van de briefing van het onderzoek en het script. Uiteraard stemmen we dit af in goed overleg met onze klanten. We maken een eerste opzet, bespreken deze met u en maken deze dan definitief.

Uitvoer van het onderzoek
Op de vastgestelde dag voeren we onder minimaal 5 respondenten het onderzoek uit. We plannen trouwens 6 respondenten in, wel zo veilig. Daarbij is de benodigde usability hardware en software natuurlijk inbegrepen en kunt u via een livestream het onderzoek rechtstreeks volgen.

Rapportage van de bevindingen
Dat doen we met beknopte rapportages die relevante videofragmenten en verbetersuggesties bevatten. Binnen 5 werkdagen leveren we dit op. Ook krijgt u na afloop toegang tot het beeldmateriaal van de onderzoeksdag.

Kan er afgeweken worden van de richtprijs?

Ja, want ieder usability onderzoek heeft ook dynamische componenten. Zo kan de complexiteit van werving van respondenten in enkele gevallen een effect hebben op de richtprijs. Wilt u liever respondenten zelf regelen, dan zakt het tarief uiteraard. Tot slot is het mogelijk om tegen kostprijs live mee te kijken bij de onderzoeken in een extra nabij gelegen ruimte. Een absolute aanrader om direct te ervaren hoe gebruiksvriendelijk uw website of app is en om ter plaatse al de eerste verbeterpunten vast te stellen!

Ontvang ik een offerte op maat?

Jazeker! Voordat we onze klanten een offerte sturen, bellen of Skypen we eerst geheel vrijblijvend om de concrete wensen en eisen voor het onderzoek door te spreken. Zo komen we tot een gerichte offerte, die in de meeste gevallen niet veel zal afwijken van de richtprijs. En als u meerdere onderzoeken tegelijk wilt afnemen, krijgt u natuurlijk een korting!