1382722635_03Wilt u snel hulp bij het vinden van de grootste usability problemen van uw website? Meestal is een desktop usability test een goed startpunt voor het vinden en oplossen van de grootste problemen. Usably stelt samen met u de briefing van het onderzoek op, werft de testpersonen en neemt het usability onderzoek af. Op deze pagina vertellen wij u alles over onze desktop usability testen:

Wanneer een desktop usability test kiezen?

Aanpak

Klanten

Locaties en tarieven

Wanneer een desktop usability test kiezen?

Met iedere usability test staat het vinden en oplossen van de grootste  usabilityproblemen centraal. Wanneer u een website heeft waarbij de meeste bezoekers u via een desktop of notebook bezoeken, dan is een desktop usability onderzoek het beste startpunt. Mocht dat niet zo zijn, dan is een tablet usability onderzoek of smartphone usability onderzoek voor u een betere keuze.

Een desktop usability onderzoek is mogelijk voor bestaande websites en websites die in aanbouw zijn. Het is geen voorwaarde dat u een volledig werkende website heeft om te profiteren van de voordelen van dit type onderzoek. Het is zelfs raadzaam om problemen op te lossen voordat de website live gaat.

Usably kan snel en effectief een usability test uitvoeren tijdens de bouw van uw nieuwe website. Omdat het onderzoek volledig door Usably wordt uitgevoerd, loopt de bouw geen vertraging op. Daarbij helpen de uitkomsten van het usability onderzoek om voor livegang nog belangrijke verbeteringen door te voeren. Zo heeft Usably tijdens de bouw van de nieuwe website voor Platte TV Discounter 49 usability knelpunten gevonden die vrijwel allemaal voor livegang zijn opgelost.

Desktop usability test voorbeeld

Aanpak desktop usability test

Om voor u een succesvol desktop usability test uit te voeren, stellen we voorafgaand aan het onderzoek een briefing op. Deze briefing bevat de uitgangspunten van het uit te voeren onderzoek. Welke taken moeten de testpersonen uitvoeren en aan welk profiel moeten de testpersonen voldoen? Na uw akkoord op de briefing start Usably met de voorbereidingen van het desktop usability onderzoek. Op de vastgestelde onderzoeksdag wordt het onderzoek uitgevoerd. Hierna ontvangt u de video’s van de afgenomen sessies en

Bekijk hier  alle details over de methode en aanpak van Usably.

Klanten

Benieuwd welke resultaten desktop usability onderzoek heeft opgeleverd voor onze klanten? Inmiddels heeft Usably voor meer dan 30 klanten usability onderzoek uitgevoerd. Ook delen we graag een aantal cases:

> Platte TV Discounter: 49 verbeterpunten voor livegang

> Couponcode: waar is mijn kortingscode nou?

> Friks web & marketing: partner van Usably

Locaties en tarieven

Usably kan een desktop usability onderzoek uitvoeren op meerdere locaties in heel Nederland. Bekijk de testlocaties van Usably voor meer informatie.

De basisprijs voor een desktop usability onderzoek is €3499 ex BTW.